Som noget nyt i sognene har 3. klasserne fra Blicherskolen i foråret været med deres lærere rundt i kirken, dens historie, fortællinger og ritualer. I et tæt samarbejde mellem klassens lærere og præsterne Laila Hansen og Peter Ulvgaard har Spentrup inviteret klasserne til Kirkeuge eller nærmere fire dage, hvor de normale skematimer var afløst af undervisning, samtale, opgaver og oplevelser i fagområderne kristendomskundskab, historie, musik og billedkunst.

Til det sidste var to kunstnere, Anna og Rikke, bestilt til at arbejde med maleri og collage sammen med børnene. Det blev til en meget smuk fernisering og udstilling i Spentrup af elevernes dagog natengle. Organist Mogens Kjærgreen og kirkesanger Pernille Ranch havde musikalsk workshop med børnene, hvor de bl. a. lærte salmer med engletema.

Musik, kunst, fortælling og historisk sammenhæng var dele af en uge, som eleverne i det følgende på opfordring har beskrevet og skrevet om. Vi siger tak til engagerede lærere, elever, menighedsrådsmedlemmer og medarbejdere og glæder os til at lave kirkeuge sammen med de kommende 3. klasser allerede i september måned.

Mikkel og Julius skrev: I uge 23 var 3.a og 3.b fra Blicherskolen i kirken til kirkeuge. Vi var sammen med præsten Peter, præsten Laila og organisten Mogens. Der var også nogen fra menighedsrådet, som hjalp til med mad. De gav os fx pølsehorn, pizza, frugt, kage og saftevand. Det var en hel uge, hvor vi hørte om kirkens historie og alt muligt andet.

Mandag startede vi i Sognegården, hvor vi fik hindbærsnitter og saftevand, og så sang vi I østen stiger solen op. Vi fik alle sammen en mappe af præsten Peter med salmer og opgaver. Bagefter gik vi op i kirken, hvor Peter fortalte om vikingerne og kirkens historie. Da vi kom tilbage til skolen, skulle vi skrive dagbog.

Frida og Olivia skrev: Det er spændende, at vi var de første tredjeklasser fra Blicherskolen, der prøvede at have kirkeuge. Det var en rigtig god uge, hvor vi lærte en hel masse.

Det var sjovt, at vi ikke havde en normal skoleuge, men at vi i stedet for var i kirken og lærte om kirkens historie og om gamle dage.

Det var også meget spændende at se en gammel swimmingpool i præstens have, som var 200 år gammel, som vi fik lov at løbe rundt i.

Rasmus og Mads skrev: Tirsdag startede vi i Sognegården og sang nogle salmer, som vi lærte af kirkesangeren Pernille.

Så gik vi over i kirken og hørte lidt mere om kirkens historie og dens indretning. Vi lærte fx om koret, skibet, våbenhuset, prædikestolen, lydhimmelen og salmetavler. Efter det hørte vi om døbefonten og Moses. Så hørte vi om nadver, og vi fik lov til at smage på kirkekiks og noget saft.

Så gik vi ned i Sognegården og fik noget at drikke og spise, og efter det skulle vi prøve at tegne en flot gravsten. Derefter fik vi lov til at se en kiste og en urne, og så skulle vi se en film med, hvad børn tror, der sker efter døden. Hjemme på skolen skulle vi skrive dagbog. Det bedste om tirsdagen var, da vi hørte noget om nadver og fik lov til at smage på kirkekiks og saft.

 

Silke og Adelina skrev: Torsdag var vi på Moesgaard Museum. Vi kørte med bus hen til Aarhus. Det tog en time for at komme til Aarhus. Vi var der i 2 eller 3 timer. Da vi kom, skulle vi op på taget. Der måtte vi løbe ned ad bakken og spise vores madpakker. Bagefter blev vi delt op i klasser på rundvisning. Vi hørte om, hvordan aber blev til mennesker, og vi hørte om de syv dødssynder og om gammeldags sygdomme.

Majse og Mathilde skrev: Fredag skulle vi male billeder af engle. Der skulle være en engel om dagen og en om natten. Vi måtte bruge mange flotte ting til englene. Der var to kunstnere, som hed Rikke og Anna, der hjalp os. Det var sjovt at lave engle, fordi man måtte bruge så mange forskellige ting. Vi lavede en dreng og en pige engel. Bagefter vi fik saftevand og pølsehorn af menighedsrådet. Vi fik en lille pause, hvor vi måtte lege i skoven og i gården. Bagefter skulle vi over i kirken og øve, til at vores far og mor skulle høre os synge. Vi skulle øve 3 til 4 sange, og vi skulle lave fagter til. Det øvede vi også.

 

Simon og Mille K. skrev: Til Ferniseringen kom vores forældre og hørte os synge. Vi sang 3-4 sange, og én af dem hed I østen stiger solen op. Så fortalte nogen af os om, hvad vi havde lavet hele ugen. Derefter fik vi kage, fordi kirken havde fødselsdag, og vores forældre gik rundt og så vores smukke englebilleder. Så fik 3.a og 3.b ferie.